Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Als we denken aan onze gouden jaren, zien velen van ons een rustig en zorgeloos leven voor zich. Het huis is afbetaald, de kinderen zijn het huis uit, en we hebben eindelijk tijd om te genieten van de vruchten van ons harde werk. Maar voor veel gepensioneerden blijkt de realiteit niet zo rooskleurig te zijn, vooral als het gaat om het verkrijgen van financiering voor hun woondromen.
Hypotheekverstrekkers leggen steeds strengere inkomenseisen op aan gepensioneerde huizenbezitters, vooral aan degenen met een lager pensioen die nog steeds bezig zijn met het aflossen van een aflossingsvrije hypotheek. De hoofdschuldige lijkt niet alleen de aflossingsvrije hypotheek te zijn, maar vooral ook de nieuwe pensioenwet die tegen 2028 zal worden ingevoerd.
Gepensioneerden die hun huis willen verbouwen of een andere woning willen kopen, worden steeds vaker gevraagd om gedetailleerd inzicht te geven in hun pensioenopbouw en het verwachte pensioenbedrag. Hierdoor worden ze vaak afgewezen voor bijvoorbeeld een hypotheekverhoging, wat bijzonder frustrerend kan zijn.
Extra lenen op basis van inkomen blijkt vaak lastig te zijn. De traditionele hypotheekverstrekkers hanteren strikte criteria, en zelfs als een gepensioneerde aan deze criteria voldoet, kan het nog steeds moeilijk zijn om financiering te verkrijgen. Gelukkig is er voor velen een oplossing: de SocioHypotheek.
Bij de SocioHypotheek worden er uiteraard ook eisen gesteld aan de bestaande hypotheek, maar het voordeel is dat de maandelijkse lasten van de SocioHypotheek 0 Euro zijn. De rente wordt namelijk bijgeschreven. Hierdoor kunnen gepensioneerden met een passende bestaande hypotheek de overwaarde verzilveren en toch hun woning verduurzamen of verbouwen.
Het is echter belangrijk om op te merken dat deze oplossing niet voor iedereen geschikt is. Zoals bij elk financieel product, is het essentieel om de voorwaarden zorgvuldig te overwegen en professioneel advies in te winnen om te bepalen of de SocioHypotheek de juiste keuze is voor individuele omstandigheden.
Het is duidelijk dat gepensioneerde huizenbezitters geconfronteerd worden met een reeks uitdagingen als het gaat om het verkrijgen van financiering voor hun woondromen. Met de SocioHypotheek is er echter een sprankje hoop voor degenen die geconfronteerd worden met afwijzingen van traditionele hypotheekverstrekkers.
Via SocioHypotheek verzilveren senioren het vermogen dat in hun woning is opgebouwd. Zonder te verkopen, voor elk bestedingsdoel en bij gelijkblijvende maandlasten.
SocioHypotheek is een initiatief van SocioCompany. Deze investeringsmaatschapij brengt sociale projecten op een marktgerichte manier tot stand.