Het verhaal van SocioHypotheek

In het hart van Groningen vind je SocioHypotheek, een bedrijf dat niet alleen financiële oplossingen biedt, maar ook een diepgaande maatschappelijke missie heeft om mensen te helpen om te kunnen genieten van het pensioen.

In 2016 ontstond het verhaal van SocioHypotheek. Toen Bastiaan Last zijn schoonouders hielp door hen een soort van SocioHypotheek aan te bieden, kon hij niet vermoeden dat deze persoonlijke daad zou uitgroeien tot een missie om het leven van senioren in Nederland te verbeteren. Het begon met het vervullen van de dromen van zijn schoonouders, maar al snel rees bij Bastiaan de vraag: waarom zouden mensen moeten wachten tot na hun overlijden om hun vermogen te delen? Zo ontstond het idee voor SocioHypotheek, een bedrijf dat sinds 2020 talloze 65-plussers heeft geholpen om niet alleen financiële zorgen te verlichten, maar ook om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Bastiaan Last
Een echtpaar van 70 jaar oud rijden in een tweedeh Xt2F1hxvTcW7Bi qcMOE1w 8rBm6KSlShmgQwZ0r9zbKg
“Als ondernemer word je opgeleid om te nemen, maar het is veel mooier om te kunnen geven”

Bastiaan Last, Initiator SocioHypotheek.  

Bastiaan Last is een succesvol ondernemer en heeft ervaren hoe het is om als ondernemer opgeleid te worden om winsten te realiseren. Met deze ervaringen in het achterhoofd wist hij dat hij het anders wilde. SocioHypotheek heeft hij opgericht met de gedachte terug te kunnen geven met een gezond businessmodel. "Geven is immers zo veel mooier dan nemen." 

Ontstaan uit een persoonlijke missie, gedreven door maatschappelijke impact

De overwaarde hypotheek voor senioren, SocioHypotheek

Het verhaal van Bastiaan Last begon in 2016 en groeide uit tot het bedrijf SocioHypotheek. Zijn gebaar van naar zijn schoonouders, waarbij hij hen een lening aanbood die terugbetaald zou worden bij de verkoop van hun huis, maakte het mogelijk voor hen om een boot en een tweedehands BMW cabrio aan te schaffen en extra geld vrij te maken voor hun (klein)kinderen.

Het zien van zijn schoonvader met een glimlach in hun nieuwe BMW cabrio raakte Bastiaan en veranderde zijn kijk op geven en ontvangen. Dit motiveerde hem om in 2020 SocioHypotheek op te richten, waarmee hij talloze 65-plussers heeft geholpen om niet alleen hun dromen te verwezenlijken, maar ook om financiële zorgen te verlichten.

SocioHypotheek bleek een waardevolle aanvulling te zijn voor senioren met een AOW en een beperkt pensioen, die graag in hun eigen huis willen blijven wonen maar moeite hebben om de kosten van levensonderhoud te dragen. Het stelt hen in staat om de overwaarde van hun huis te benutten op een manier die zowel henzelf als hun kinderen ten goede komt.

Het principe van de SocioHypotheek is eenvoudig maar krachtig: senioren kunnen geld lenen zonder in maandlasten omhoog te gaan. De rente wordt opgeteld bij de lening, waardoor de lening gedurende de looptijd stijgt. Op deze manier kan langzaam de overwaarde opgegeten worden terwijl er toch genoten kan worden van financiële vrijheid en biedt de overwaarde de mogelijkheid om dromen waar te maken.

White Colorful Industries Timeline Graph test

SocioHypotheek door de jaren

Van een gedachte naar een krachtig initiatief, elke stap heeft ons dichter gebracht bij onze missie. Vanuit een heldere visie zijn we uitgegroeid tot een essentiële speler in de financiële sector, en met vastberadenheid en innovatie behalen wij onze doelen, terwijl we altijd één doel voor ogen houden: Senioren de handvatten bieden om te genieten van het eigen geld in de eigen woning. 

Over SocioHypotheek

Via SocioHypotheek verzilveren senioren het vermogen dat in hun woning is opgebouwd. Zonder te verkopen, voor elk bestedingsdoel en bij gelijkblijvende maandlasten.

SocioHypotheek is een initiatief van SocioCompany. Deze investeringsmaatschapij brengt sociale projecten op een marktgerichte manier tot stand.

Realiseer uw dromen met SocioHypotheek!